Zavirivši u čaroban kuhinjski prostor, osetila sam se kao alhemičar u laboratoriji, s tim da nisam tražila kako da od olova napravim zlato ili da dođem do kamena mudrosti, nego kako da od nekoliko običnih sastojka pokušam da napravim jelo koje će nahraniti i dušu i telo… Nekad mi je to uspelo iz prve, a nekad iz više pokušaja… Najčešće sam u tome imala pomoć i podršku cele moje porodice, a kako je hrana u stvari energija, unoseći ljubav i zajedništvo u pripremu jela, ne samo da smo uživali, nego je ono za sve nas postajalo blagodet. Priprema hrane osim znanja i umešnosti daje izuzetnu mogućnost kreacije. Izbor sastojaka, ukusa i mirisa, boja i oblika daje neverovatno mnogo kombinacija. Ovu moju ljubav sam uspela i profesionalno da ostvarim – radila sam dugi niz godina u kulinarskom dodatku „Nedeljni ručak“ novosadskog lista Dnevnik, čija sam urednica bila nekoliko godina. Moj upliv u carstvo gastronomije je bio poseban dodatak „Kulinarije” u emisiji „Balkanorama” koja se emituje na Novosadskoj TV i lokalnim stancama Vojvodine (udruženje COMnet). Posao me je odveo na druge dužnosti, isto tako zanimljive i korisne koje želim da podelim s vama. Tako da ovaj blog neće biti posvećen samo hrani i receptima, pronaćićete i neke druge recepte za lepši, bolji i ispunjeniji život. Kao začin koji jelo čini ukusnijim, tako putovanja čine život uzbudljivijim. Pokušaću da vam približim mesta i destinacije koje su vredne pažnje, prenesem svoje utiske s posebnim naglaskom na gastronomsku ponudu

 

Marina Jablanov Stojanović