Ružina vodica

Ružina vodica

Ukoliko imate meštovit tip kože evo nekoliko načina kako da koristite ovu neverovatnu vodicu koja se smatra najstarijim preparatom za negu lica, tela i kose. Ružina vodica je idealna za mešovitu ili masnu kožu zato što sužava pore na koži i podiže tonus mišića lica. Ovo najbolјe sredstvo za hidrataciju tokom leta bi trebalo da uvek imate u torbi u vrelim letnjim danima. Ružina vodica se može koristiti i kao fiksator za šminku tako da možete prskati lice čak i ako ste blago našminkani – istakla je Snežana.

Ružina vodica se pravi tako što se 1 l prohlađene prokuvane vode prelije preko latica 8 cvetova neprskanih ruža. Ostavi se da odstoji 1 sat, procedi i doda se 0,5 dl votke koja je stabilizator. Trajnost ove vodice je 7 dana ako se čuva u frižideru. Ova vodica može da se napravi i od ružinog ulјa na 1 dl destilovane ili prokuvane vode sipa se 45 kapi ružinog ulјa.

Ružina vodica će ubrzati rast kose ako se u balsam doda ova tečnost (1:1 istu količinu balsama i ružine vodice) i 1 kašika jabukovog sirćeta, najbolјe organskog. Ukoliko je kosa masna, može se dodati i više sirćeta. Pored toga što će ubrzati rast kose, ovaj balsam će kontrolisati masnoću kose koja se tokom leta više masti.

Marina Jablanov Stojanović

Foto: Pixabay