MARINIRANJE
Bili probali

SALAŠ KAPRIOLO, BAČKA TOPOLA

Capriolo

Dopadljivo mesto

Na samom obodu Bačke Tople, na putu prema Bečeju nalazi se salaš Kapriolo. Od Novog Sada je udaljen 75 km, a od Subotice 40 km. Nekada je to bio lovački dom, tako da je u tom stilu i uređen. Dopadljivo i lepo uređeno mesto na koje možete doći s porodicom i kućnim ljubimcima.

Osmišljen je tako da roditelji koju dovedu decu mogu na miru da predahnu, a da deci bude zanimljivo. Tako da ima i ljuljaški, trambolinu, ali i mini adrenalin park. Postoji i livadica gde može da se igra lopte ili fudbal.

Restoran je prostran i u nekoliko sala može da se smesti 150 gostiju, sama bašta nije velika, ali je u njoj veoma prijatno, jer se tu nalazi veoma lepo uređeno veštačko jezerce. Na sajtu o salašima piše da se možete šetati oko jezera, ali nećete se baš mnogo šetati jer se jezerce može obići u petnaestak koraka!

Nema posebnu salu za sastanke ili seminare. Može se reći da su higijenski standardi zadovoljeni. Otvoren je od podne do ponoći. Ima WF, podatke o njemu možete naći na Internetu, ali nema svoj sajt.

Osim lovačkih specijaliteta, čuvenog srnećeg gulaša, ovde se spremaju vojvođanska jela, a pošto restoran ima svoju peć onda ovde mogu da se poruče i pice. Kada naručite jelo posluže će vam uz njega i tople domaće hlepčiće kojima teško možete da odolite.

Probali smo pohovani sir i zapečenu fetu s ruzmarinom i maslinama. Na jelo smo čekali oko pola sata. Pohovani sir je standardan i služi se uz pečen krompir i tartar sos. Zapečena feta nam se baš dopala, ali mogla je da ide neka salatica kao prilog uz to. Ne bih baš da zakeram, jer to su predjela koja su nama bila sasvim dovoljna za ručak. To i dve kafe smo platili oko 10 evra. Može se plaćati karticama.

Opšti utisak: vrlo dobar.