Telo kao instrument

Telo kao instrument

Za sve one koji ih još nisu videli, zamolili smo da nam objasne kako telo može da bude instrument i kakva je to tehnika telesnih perkusija (body percussion):

– Naše telo zaista može da bude instrument, ono je kao komplet bubnjeva koji imaju različitu dubinu i visinu. Lupkajući se po različitim delovima tela proizvodimo zvukove. U tom kompletu najdublji zvuk je udaranje nogama o pod, prelazi su grudi i butine, a puckanje prstima su činele. Lice, vrat, jezik, glasne žice mogu da stvore, takođe, veoma interesantne zvukove. To lupkanje doprinosi da nam telo zavibrira, da bude kao potok koji treperi i pun je života – objasnio nam je Marko.

Ana Vrbaški je dodala da njihove nastupe i spot za pesmu „Ergen Dedo“ možete da vidite na sajtu http://aliceinwonderband.com/ i na YouTube kanalu Alice in WonderBand http://www.youtube.com/vilovka. Takođe su objavili pet novih pesama na Souncloud kanalu, sa kojima su aplicirali na world music festival WOMEX, koji bi trebalo da se održi u Budimpešti ove jeseni.

– Molimo vas da, umesto ulaznice, kliknete na dugmence „subscribe” na našem Jutjub kanalu. Bitno je i nama i vama da nas pratite, jer pripremamo nove sadržaje na internetu. Ovo je sada najbolji način komunikacije – istakao je Marko Dinjaški.

Marina Jablanov Stojanović

Foto: Martina Šalov, foto OPENS, Ervin Hadžimurtezić