Kulinarije

Karolinini keksići s lavandom

Mariniranje Karolinini keksi sa lavandom

Karolinini keksi s lavandom

Mariniiranje Karolinini keksi s lavandom

Da li ste nekad bili na polju lavande? – Ne propustite tu priliku, jer sve je ljubičanstveno i zanosno mirisno. Pčelice zuje, milina jedna.

No, moja domaćica Karolina Ese iz Kule, je rešila da me iznenadi još nečim, kao da ova divota nije sama po sebi dovoljna! Umesila je i donela domaće kekse s lavandom! To je njena lavanda s ljubavlju i pažnjom gajena bez hemije.

Sedimo tako u senci oraha, pijuckamo kafu i grickamo keksiće dok nam nežna aroma lavande golica nepce, a opojni miris sa polja se uvlači u nozdrve… Izuzetan dožiivljaj! Oh, kako život može da bude čaroban i kako tu divotu ne podeliti? – Zato je delim s vama ne bih li je uvećala.

Potrebno je

• 300g brašna
• 250g putera
• 50g šećera plus
• 1 celo jaje
• 1 kašika cvetića lavande
• malo šećera u prahu pomešanog s vanilnom za posipanje

Sastojci se sjedine. Zamešeno testo se razvije i istanji na 5mm debljine. Modlicom u obliku cvetića se vade keksići. Da se testo ne bi lepilo za modlicu samo je svaki put zamočite u malo brašna.

Poređati u tepsiju i peći u rerni zagrejanoj na 200 C stepeni 7 do 9 minuta. Još tople keksiće posuti šećerom u prahu i staviti u metalnu kutiju.

Uživajte!