muski rucak na skiperski naciin

Muški ručak na skiperski način

Posted on Posted in Kulinarije

Muški ručak na skiperski način

● 3 babure
● 1 veća jabuka
● 4 šargarepe
● 2 paradajza
● 2 tikvice
● 1 manji patlidžan
● 1/2 pola glavice kupusa
● 1 glavica belog luka
● 10 crnih maslina
● 2 dl soka od paradajza
● 2 kašičice kapara
● 2 grančice ruzmarina
● 2 dl korčulanskog belog vina grk
● maslinovo ulje
● so i biber po ukusu

Povrće se iseče na krupnije komade, a kupus na šire rezance. Beli luk se izgnječi i onda mu se odstrani ljuska i na krupno se iseče.
Na maslinovom ulju se prvo proprži beli luk, pa kada zamiriši doda se šargarepa, kupus, i ostatak povrća. Posoli se i pobiberi, nalije sokom od paradajza i belim vinom. Poklopi se i na laganoj vatri kuva desetak minuta, potom se dodaju masline, kapar i iseckan ruzmarin i dinsta još deset minuta.

Ovo lagano dalmatinsko jelo se služi uz čašu rashlađenog belog vina grk.

One thought on “Muški ručak na skiperski način

Comments are closed.