Pasta a la Lumbarda
● 300 g pečenih i očiščenih (bez glave i kostiju) sardina
● 500 g makarona
● 1 tikvica
● 1 crveni luk
●2 šargarepe
● 2 čena belog luka
● 1 grančica ruzmarina
● maslinovo ulje
● 50 g tvrdog sira ili parmezana
Povrće oprati i iseckati na kockice. Na maslinovom ulju propržiti beli luk, pa kad počne da miriši sipati u tiganj šargarepu. Malo je dinstati, pa dodati crveni luk, posoliti.
Sada staviti makarone da se kuvaju u kipućoj posoljenoj vodi. Potom dodati tikvice i iseckane listiće ruzmarina.
Kada je pasta skuvana i je povrće gotovo. Pomešati makarone s povrćem, dodati iseckane sardine, sipati još malo maslinovog ulja. Posuti sa narendanim sirom i servirati s kriškama paradajza.
Comments are closed.