hobotnica ispod saca

Sećanje na leto – hobotnica s povrćem ispod sača

Posted on Posted in Kulinarije

Sećanje na leto - hobotnica s povrćem ispod sača

hobotnica ispod saca

● 1 smrznuta hobotnica (oko 1 kg)
● 2 tikvice
● 1 kg krompira
● 1 struk praziluka
● 2 veće šargarepe
● 15 crnih maslina
● 1 kašika kapara
● oko 10 sušenih paradajza u ulju
● nekoliko grančica ruzmarina
● maslinovo ulje

Krompir i šargarepu oljuštiti i oprati. Iseći na komade. Praziluk i sušeni paradajz iseckati.
Hobotnicu isprati hladnom vodom, tek da led ode i tako puluzaleđenu je staviti u nauljeni sač. Dodati iseckano povrće, masline, kapar i sve to zaliti maslinovim uljem i posuti iseckanim ruzmarinom. Poklopiti i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa 2 sata.
Izvaditi iz rerne, otklopiti, proveriti da li je hobotnica svugde mekana i uživati uz čašu korčulasnkog vina.

hobotinica s povrcem