spagete a la marinero

Špagete a la marinero

Posted on Posted in Kulinarije

Špagete a la marinero

spagete a la marinero

● 500 g špageta
● 500 g mlevenog mesa
● 2 šargarepe
● 1 patlidžan
● 1 tikvica
● 1 crveni luk
● 1 konzerva pelata

● 2 dl soka od paradajza
● 15 crnih maslina
● grančica ruzmarina
● malo maslinovog ulja
● cvet od mirođije
● malo tvrdog sira
● nekoliko čeri paradajza za dekoraciju

Iseckati patlidžan na kolutove i posoliti da pusti gorčinu. Za to vreme iseckati na kockice ostalo povrće. Na kraju ocediti patlidžan i njega iseći na kockice
Staviti da se kuva voda za špagete. Spustiti ih u kipuću, posoljenu vodu i kuvati prema uputstvu na pakovanju.
Meso smo pržili u tiganju posebno jer smo imali vegeterijanku za ručkom, tako da kada smo odvojili deo povrća za nju, ostatak smo pomešali sa mesom za nas.
U međuvremenu na maslinovom propržiti šargarepu, luk, beli luk, dodati patlidžan. Kada se to malo prodinstalo dodati tikvice i masline. Kada tikvice tek malo smekšaju dodati pelat i sok od paradajza. Dodati na sitno iseckan ruzmarin. Kada to provri, gotovo je, ako je gusta smesa dodati kutlaču – dve vode u kojoj su se kuvale špagete. Trebalo bi da su sad kuvane i špagete, ocediti ih i posuti izmrvljenim cvetom mirođije. Povrće pomešati sa sosom.
Preko špageta sipati sos i narendati malo tvrdog sira i dodati čeri paradajz isečen na pola.
Čaša korčulanskog vino grk prijaće uz ručak.

13 thoughts on “Špagete a la marinero

  1. Pingback: writeessay
  2. Pingback: Generic cialis
  3. Pingback: Viagra generika
  4. Pingback: essayforme
  5. Pingback: Viagra cost
  6. Pingback: Cialis 5mg
  7. Pingback: Cialis 5mg
  8. Pingback: Viagra uk
  9. Pingback: Cialis prices
  10. Pingback: Cialis prices

Comments are closed.