Snežana Perić se obraća novinarima FIJET Srbija

NAGRADE ZA PREDAN RAD

Turistička organizacija grada Loznice protekle godine je dobila prestižnu nagradu „Turistički cvet“ koju dodelјuje Turistička organizacija Srbije. Reč je o nagradi koja se dodelјuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, doprinosa razvoju, unapređenju i promociji turizma u Srbiji. Lepo je da je taj veliki trud koji se ulaže u turizam lozničkog kraja i posvećenost njenih turističkih poslenika prepoznat, što su novinari svetskog udruženja turističkih novinara FIJET pri poseti takođe primetili.

Tršić: kuća Vuka Karadžića

– Tršić zauzima posebno mesto na turističkoj mapi Loznice kao znamenito mesto, kao mesto rođenja reformatora srpskog jezika i pisma Vuka Stefanovića Karadžića. Protekle godine je Tršić izabran od strane stručne komisije našeg Ministarstva za turizam kao jedno od tri najbolјa turistička sela u Srbiji. Ovde je pre svega reč o turističkoj ponudi Tršića.

Suveniri TOG Loznice inspirisani našom azbukom

Svi znamo da je Tršić destinacija mnogih đačkih ekskurzija, ali ovo mesto je dobilo novu dimenziju izgradnjom Naučno-obrazovnog kulturnog centra, zahvalјujući ulaganju Republike Srbije, tako da se desila jedna ekspanzija ne samo Tršića nego cele Loznice, a i naše regije. Ovih dana bajkovito izgleda ne samo Tršić, nego i Loznica sa Banjom Kovilјačom koji su potpuno spremni da dočekaju turiste – uputila nas je Snežana Perić, direktorka TOG Loznica i pozvala da se i sami uverimo.

Marina Jablanov Stojanović

Foto: Mariniranje