Muški ručak na skiperski način
• 3 babure
• 1 veća jabuka
• 4 šargarepe
• 2 paradajza
• 2 tikvice
• 1 manji patlidžan
• 1/2 pola glavice kupusa
• 1 glavica belog luka
• 10 crnih maslina
• 2 dl soka od paradajza
• 2 kašičice kapara
• 2 grančice ruzmarina
• 2 dl korčulanskog belog vina grk
• maslinovo ulje
• so i biber po ukusu
Povrće se iseče na krupnije komade, a kupus na šire rezance. Beli luk se izgnječi i onda mu se odstrani ljuska i na krupno se iseče.
Na maslinovom ulju se prvo proprži beli luk, pa kada zamiriši doda se šargarepa, kupus, i ostatak povrća. Posoli se i pobiberi, nalije sokom od paradajza i belim vinom. Poklopi se i na laganoj vatri kuva desetak minuta, potom se dodaju masline, kapar i iseckan ruzmarin i dinsta još deset minuta.
Ovo lagano dalmatinsko jelo se služi uz čašu rashlađenog belog vina grk.