NAGRADE TOG LOZNICE

Snežana Perić se obraća novinarima FIJET Srbija

NAGRADE ZA PREDAN RAD

Turistička organizacija grada Loznice protekle godine je dobila prestižnu nagradu „Turistički cvet“ koju dodelјuje Turistička organizacija Srbije. Reč je o nagradi koja se dodelјuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, doprinosa razvoju, unapređenju i promociji turizma u Srbiji. Lepo je da je taj veliki trud koji se ulaže u turizam lozničkog kraja i posvećenost njenih turističkih poslenika prepoznat, što su novinari svetskog udruženja turističkih novinara FIJET pri poseti takođe primetili.

Tršić: kuća Vuka Karadžića

– Tršić zauzima posebno mesto na turističkoj mapi Loznice kao znamenito mesto, kao mesto rođenja reformatora srpskog jezika i pisma Vuka Stefanovića Karadžića. Protekle godine je Tršić izabran od strane stručne komisije našeg Ministarstva za turizam kao jedno od tri najbolјa turistička sela u Srbiji. Ovde je pre svega reč o turističkoj ponudi Tršića.

Suveniri TOG Loznice inspirisani našom azbukom

Svi znamo da je Tršić destinacija mnogih đačkih ekskurzija, ali ovo mesto je dobilo novu dimenziju izgradnjom Naučno-obrazovnog kulturnog centra, zahvalјujući ulaganju Republike Srbije, tako da se desila jedna ekspanzija ne samo Tršića nego cele Loznice, a i naše regije. Ovih dana bajkovito izgleda ne samo Tršić, nego i Loznica sa Banjom Kovilјačom koji su potpuno spremni da dočekaju turiste – uputila nas je Snežana Perić, direktorka TOG Loznica i pozvala da se i sami uverimo.

Marina Jablanov Stojanović

Foto: Mariniranje