Sećanje na leto – hobotnica s povrćem ispod sača

• 1 smrznuta hobotnica (oko 1 kg)

• 2 tikvice

• 1 kg krompira

• 1 struk praziluka

• 2 veće šargarepe

• 15 crnih maslina

• 1 kašika kapara

• oko 10 sušenih paradajza u ulju

• nekoliko grančica ruzmarina

• maslinovo ulje

Krompir i šargarepu oljuštiti i oprati. Iseći na komade. Praziluk i sušeni paradajz iseckati.

Hobotnicu isprati hladnom vodom, tek da led ode i tako poluzaleđenu je staviti u nauljeni sač. Dodati iseckano povrće, masline, kapar i sve to zaliti maslinovim uljem i posuti iseckanim ruzmarinom. Poklopiti i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa 2 sata.

Izvaditi iz rerne, otklopiti, proveriti da li je hobotnica svugde mekana i uživati uz čašu korčulasnkog vina.