ANASTASIJA CINKOCKI I ALEKSANDAR ELIJAŠ NAJBOLJI NA REPUBLIČKOM TAKMIČENJU

Ljubav prema kulinarstvu

– Uvek sam volela da budem u kuhinji s mamom i tako da mi je bilo prirodno da upišem ovu školu. Ubrzo sam počela da pomažem na „Salašu 137“ i jako mi se svideo ovaj posao. Nije mi naporan, jer to je posao koji volim – otkrila nam je Anastasija Cinkocki iz Čeneja, maturantkinja za koju svi imaju samo reči hvale.

Ovo nežno devojče najviše voli da pravi jela od testa, posebno kolače. Želja joj je da postane menadžer restorana, a volela bi da ode u Sloveniju ili na Maltu da se tamo oproba i skupi iskustvo.

Slično priča i njen drug iz razreda i kolega na Republičkom takmičenju Aleksandar Elijaš:

– Još odmalena sam voleo da nešto radim u kuhinji. Vrlo rado sam počeo sebi da pripremam doručak, pa onda i ostale obroke. Bio sam odličan đak u osnovnoj školi i mogao sam da upišem šta god sam hteo, ali sam ja izabrao baš ovu školu – i nisam se pokajao. Omiljena namirnica mi je riba. Kao mali sam išao sa dedom na pecanje i on me je naučio ne samo da pecam, nego i da očistim ribu i da je spremim za jelo.

Aleksandrovi planovi za budućnost su vezani za Ameriku, ali prvo da se završi fakultet koji oboje mogu da upišu direktno, jer su osvojili prva mesta na Republičkom takmičenju. Upitali smo ih kako će provesti ovo najduže leto, jer nisu opterećeni pripremom za prijemne ispite – u glas odgovaraju – radiće. Želimo im i da se odmore i zabave, ali i da ispune svoje snove.

M. Jablanov Stojanović

Foto: N. Stojanović