Kuskus za gladnu posadu
• 2 šargarepe
• 1 manji praziluk
• 1 patlidžan
• 1 tikvica
• 1 paprika
• 10 do 15 čeri paradajza
• ½ kašike mlevenog semena komorača
• 1 kašičica vegete
• 1 do 2 kašike ulja
• peršunov list
• grančica ruzmarina
• 1 šolja kuskusa
• 1 kocka za supu
Staviti da se kuva pola litre vode s jednom kockom supe. U međuvrmenu iseckati povrće na kockice. Kada je supa provrila sipati kuskus i poklopiti.
Na suv tiganj sipati seme komorača, pa kad počne da miriše usuti ulje. Kada se ono zagreje, prodinstati šargarepu, pa dodati praziluk. Potom dodavati povrće: prvo patlidžan, pa tikvice, iseckan ruzmarin i skroz na kraju paprika. Posuti vegetom i dinstati dok povrće ne smekša. Kada se doda paprika, skloniti s vatre. Umešati kuskus, dodati iseckan peršunov list i čeri paradajz isečen na polovine.
Po želji narendati nekog dobrog sira – može paški sir Dalmatinac. Vino postup sasvim lepo ide uz ovo jelo.