Kulinarije

Muški ručak na skiperski način

muski rucak na skiperski naciin

Muški ručak na skiperski način

• 3 babure

• 1 veća jabuka

• 4 šargarepe

• 2 paradajza

• 2 tikvice

• 1 manji patlidžan

• 1/2 pola glavice kupusa

• 1 glavica belog luka

• 10 crnih maslina

• 2 dl soka od paradajza

• 2 kašičice kapara

• 2 grančice ruzmarina

• 2 dl korčulanskog belog vina grk

• maslinovo ulje

• so i biber po ukusu

Povrće se iseče na krupnije komade, a kupus na šire rezance. Beli luk se izgnječi i onda mu se odstrani ljuska i na krupno se iseče.

Na maslinovom ulju se prvo proprži beli luk, pa kada zamiriši doda se šargarepa, kupus, i ostatak povrća. Posoli se i pobiberi, nalije sokom od paradajza i belim vinom. Poklopi se i na laganoj vatri kuva desetak minuta, potom se dodaju masline, kapar i iseckan ruzmarin i dinsta još deset minuta.

Ovo lagano dalmatinsko jelo se služi uz čašu rashlađenog belog vina grk.

Comments are closed.