Jesenja maska za oporavak kože

Kako se negovati na najprirodniji mogući način? - Na to odgovor možete naći na veoma posećenom blogu Snežane Dukanac „La vie sans rides“ (Život bez bora) koji je posvećen prirodnoj nezi kože, kose, lica i tela. Tamo ćete naći sjajne recepte koje možete napraviti sami i to kod kuće! Upitali smo Snežanu da li ima neki recept za ovaj period godine, pre svega za kožu koja je malo dehidrirana posle žarkog leta:

- Leto, visoke temperature, vlaga u vazduhu, morska voda i sunce nam i te kako oštete kožu i kosu. Statistike kažu da se žene najmanje neguju leti! Rezultat se manifestuje se u obliku dehidrirane i beživotne kože. Zato je vreme da se malo posvetimo sebi u ovim prvim danima jeseni.

Za sve vas, kojima je koža upravo ovakva, Snežana daje recept za masku koja će vam pomoći da osvežite svoju kožu. Ono što je važno napomenuti je da ovu masku možete koristiti ukoliko niste alergični na sastojke: a to su med i jogurt.

- Maska je jako jednostavna i delotvorna, takod da će vam pomoći da prevaziđete trenutnu dehidriranost kože, ali to nikako ne znači da možete da isključite svakodnevnu negu – poručuje Snežana Dukanac.

Recept za jesenju masku

• 2 supene kašike meda

• 2 supene kašike

• ružina vodica

Pomešajte med i jogurt. Koristite drvenu ili plastičnu kašiku, ne zaboravite, med u dodiru sa metalom oksidira. Napravite homogenu masu i stavite masku na lice, vrat i dekolte. Držite masku dvadesetak minuta, a potom se umijte mlakom vodom.

Blagim pokretima, tapkajući čistim peškirom, pokupite vodu sa lica a nakon toga, lice isprskajte ružinom vodicom. Kada koža upije ružinu vodicu, namažite lice hidratantnom kremom. Koristite ovu masku dva puta nedeljno dok vam se koža ne oporavi.                                                                                                                                     M. Jablanov Stojanović