Manifestacioni turizam

Novi Bečej za vreme Velikogospojinskih dana

Velikogospojinski dani – najpoznatija manifestacija Novog Bečeja

– Pored Tise se nalazi jedan od najvećih koncertnih platoa u Srbiji koji može da primi i 100.000 posetilaca, a to smo proverili 2019. godine kada smo organizovali 26. po redu Velikogospojinske dane i kada smo zaista imali rekordan broj posetilaca za jedno veče – otkrio nam je Saša Dujin, direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej.

Saša Dujin, direktor TO Novi Bečej

Osim ovih, tu je i manifestacija koja je u čast našem sugrađaninu poznatom kompozitoru Josifu Marinkoviću „Obzorje na Tisi“ – takmičenje u solo pevanju. Takođe izdvajamo i „Dane Laze Telečkog“, u čast glumca koji je svoj duboki trag ostavio u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Turisti rado dolaze u lepu varoš na Tisi

– Skrenuo bih pažnju da se u Novom Miloševu u čast knjige organizuju Dani Teodora Pavlovića, koji je bio je obnovitelj i reformator Matice srpske, njen prvi sekretar, urednik Letopisa i osnivač Galerije Matice srpske. Ovaj poznati advokat, književnik i prevodilac je svakako jedna od najistaknutijih, a nepravedno zaboravljenih ličnosti, srpskog naroda u prvoj polovini 19. veka. Naš položaj pored Tise je idealan za organizaciju sportskih aktivnosti, tako da se ovde često održavaju i međunarodna i regionalna takmičenja naročito u borilačkim veštinama – rekao nam je Dujin.

Marina Jablanov Stojanović

Foto: Mariniranje, TO Novi Bečej