Mindfulness tricolour
Šta spremiti za vegane? Odgovor je uvek lak – ono što ima u sebi voće i povrće je siguran izbor. Spremajući se za radionicu mindfulness meditacije pomogla sam ćerki da napravi ovu lepu salatu – odatle i njeno neobično ime.
Mindfulness ili totalna prisutnost je vrsta meditacije koju praktikujemo ne samo sedeći u lotos položaju zatvorenih očiju trudeći se da smanjimo protok misli, nego možemo da je praktikujemo i dok jedemo. Zato je važno da obrok bude različitih boja, ukusa, mirisa i tekstura koje bi trebalo da primetimo, dok polagano žvaćemo i uživamo u svakom zalogaju!
Ovu salatu možete poslužiti uz beskvasne zemičke i eto još jedne uživancije za meditante.
Ukoliko niste vegan, onda neka vam ova salata bude prilog uz komad nekog lepog pečenja.
Potrebni sastojci:
300 g kupusa
2 veće šargarepe
pola vezice peršuna
30 g rukole
30 g suvog grožđa
30 g semena bundeve golice
1 kašika maslinovog ulja
1 kašičica umeboši sirćeta
sok od pola limuna
Priprema je vrlo jednostavna i brza. Povrće se prethodno opere, a šargarepa oguli. Potom se kupus sitno isecka i doda mu se narendana šargarepa, sitno iseckan list peršuna i na kurpno isceckana rukola i suvo grožđe. Tome se doda umeboši sirće, limunov sok i maslinovo ulje. Saslata se promeša i pospe semenkama bundeve golice.
Ukoliko nemate umeboši sirće koje je slano, onda koristite morsku so po ukusu.
Prijatno vam bilo i ne zaboravite da budete prisutni dok uživate u ovoj salati!