salata

Mindfulness tricolour

salata

Mindfulness tricolour

Šta spremiti za vegane? Odgovor je uvek lak – ono što ima u sebi voće i povrće je siguran izbor. Spremajući se za radionicu mindfulness meditacije pomogla sam ćerki da napravi ovu lepu salatu – odatle i njeno neobično ime.

Mindfulness ili totalna prisutnost je vrsta meditacije koju praktikujemo ne samo sedeći u lotos položaju zatvorenih očiju trudeći se da smanjimo protok misli, nego možemo da je praktikujemo i dok jedemo. Zato je važno da obrok bude različitih boja, ukusa, mirisa i tekstura koje bi trebalo da primetimo, dok polagano žvaćemo i uživamo u svakom zalogaju!

Ovu salatu možete poslužiti uz beskvasne zemičke i eto još jedne uživancije za meditante.

Ukoliko niste vegan, onda neka vam ova salata bude prilog uz komad nekog lepog pečenja.

Potrebni sastojci:

300 g kupusa

2 veće šargarepe

pola vezice peršuna

30 g rukole

30 g suvog grožđa

30 g semena bundeve golice

1 kašika maslinovog ulja

1 kašičica umeboši sirćeta

sok od pola limuna

Priprema je vrlo jednostavna i brza. Povrće se prethodno opere, a šargarepa oguli. Potom se kupus sitno isecka i doda mu se narendana šargarepa, sitno iseckan list peršuna i na kurpno isceckana rukola i suvo grožđe. Tome se doda umeboši sirće, limunov sok i maslinovo ulje. Saslata se promeša i pospe semenkama bundeve golice.

salata 1

Ukoliko nemate umeboši sirće koje je slano, onda koristite morsku so po ukusu.

Prijatno vam bilo i ne zaboravite da budete prisutni dok uživate u ovoj salati!