Čestitajte sebi Novu godinu

Verovatno ste mnogim svojim dragim prijateljima čestitali Novu godinu i poželeli im puno zdravlja, balgostanje, sreću i svako svako dobro… No, šta je to što želite sebi za Novu godinu? – Art psihoterapeut Vladimir Radišić predlaže jednu dobru ideju – da napravite sebi čestitku za Novu godinu! Mada je ova nova godina već zakoračila, ipak nije kasno da smislite šta je to što biste sebi poželeli u ovoj godini:

- Na edukaciji za psihoterapeute sam naučio jednu sjajnu stvar, a to je kako da sebi čestitamo Novu godinu. Prvo bi trebalo da se zapitamo – šta je to što želimo sebi za sledeću godinu? Napravite ono što želite, kako želite da se osećate u 2016. godini, kako to izgleda, kako bi drugi ljudi prepoznali da se vi baš tako osećate.

Kako se to radi: napravi se pano od kartona i pronađu se fotografije koje nam se sviđaju i koje nam nešto govore iz časopisa, ili sa Interneta. Slike koje smo odabrali nikad nisu nasumične, one odaju naš nesvesni materijal. Napravi se kolaž od tih slika. Recimo, želim da budem u ovakvom okruženju ili želim da otputujemo tamo... Bilo bi idealno da to neko stručan pogleda, da se tu ne nađe nešto što ne treba ili neka sabotaža...

Umesto odluka koje su mentalne, jer to ne pali, napravite ovakvu čestitku koja vas ničim ne obavezuje, ništa ne mora od ponedeljka, ne mora čak ni da se ispuni. Postavite pano na mesto gde možete često da ga vidite i pustite da vaša duša komunicira sa tim vašim kolažom. Naša duša misli u tim slikama i ona vodi dijalog ispod praga svesti. Govorim iz sopstvenog iskustva, ali i iz prakse – te želje se ostvaruju i to sa veoma visokim procentom, izgleda kao neka magija, ali nije.

Marina jablanov Stojanović

Foto: privatna arhiva