Broj 1

1 Prvo telo je telo duše koje je naše unutrašnje Ja. Klјučne reči za prvo telo su – glava ili srce. Vaša glava i vaše srce moraju živeti u harmoniji, jer vama su neophodna oba. Kada ste povezani sa svojim unutrašnjim ja, lakše nalazite ono što treba da radite u svom životu, vi ste pošteni prema sebi i sve vam tada ide od ruke. Ipak morate naći balans između svog uma i želјa svog srca i pratiti svoje emocije na tom putu ka sebi. Pomoću vaših emocija vi ćete lakše razumeti sebe. Na njih treba obraćati pažnju.

Izazov: kada vam je broj 1 na poziciji izazova (broj duše, karme i puta) vi možete da budete suviše intelektualni, da ne priznajete osećanja i da imate problem da volite samog sebe. Uvažavanje osećanja i lјubavi prema sebi su osnovni zadaci na kojima prvo treba da se radi. Drugima praštate, ali ne umete da oprostite sebi, uvek ste suviše samokritični.

Snaga: kada je broj jedan na jakom mestu (broj dara i sudbina) onda vi imate sposobnost da pronađete emocionalni i intelektualni balans. Vi umete da uzajamno delujete sa svojim unutrašnjim ja i da zračite svetlošću. Imate sposobnost saosećanja i sa sobom i sa drugima i veoma ste stabilni.

Problem broja 1 na kome treba da se radi je balans između glave i srca. Da bi se to postiglo trebalo bi raditi kriju koja se baš tako i zove: kundalini joga krija za balans glave i srca.

 

Foto: Pixabay, Pexels