Magija brojeva

- Oduvek sam volela brojeve, uvek je matematika bila moj najdraži predmet. Završila sam Matematičku gimnaziju u Beogradu, pa Mašinski fakultet i brojevi su me dugo pratili. Sećam se kako sam u slobodno vreme volela da rešavam razne matematičke zavrzlame, i da se divim njihovom načinu da prolazeći kroz rolerkostere formula izađu kao elegantno rešenje. No, stigle su obaveze, muž, deca, posao i tek kada sam ušla u kundalini jogu, brojevi su se teatralno vratili u moj život – rekla nam je beograđanka Danica Cvetković, prva učitelјica kundalini joge u Srbiji, koja nam u približava kundalini numerologiju.

• Šta vas je toliko osvojilo?

- Znanje o brojevima nije samo tajna, to je suština svih tajni. Brojevi su formula svih formula i pravilo svih pravila, duhovni fundament našeg bitisanja. Život često donosi probleme, a kundalini numerologija nam pomaže da ih rešavamo. Svaki problem ima svoj broj, a kada vi znate brojeve svojih problema već ste na pola puta do rešenja. Dobijate formule kako da nađete odgovore na svoja pitanja.

• Kako se izračunava naš lični broj?

- Nije komplikovano, ali moram da napomenem da kundalini numerologija razmatra više aspekata: to je broj duše, koji predstavlјa dan kada ste se rodili. Zatim broj karme, koji je mesec vašeg rođenja, broj dara (tj. talenta) koji je poslednja dva broja godine vašeg rođenja, broj sudbine koji predstavlјa zbir svih cifara godine vašeg rođenja i broj puta je zbir svih cifara vašeg rođenja.

• Šta predstavlјa broj duše?

- Broj duše predstavlјa izazov toga kako mi vidimo i prihvatamo sebe, našu unutrašnju dimenziju. On predstavlјa ono što može da nas odvaja od naše duše. Ukazuje nam na šta treba da obratimo pažnju da bismo dostigli unutrašnji mir i daje nam klјuč za uspešan rad na sebi.

• Da li je i broj koji označava karmu takođe izazov?

- Jeste. Ovaj broj predstavlјa teškoće sa kojima se susrećemo u spolјašnjoj dimenziji našeg života. Ukazuje na to šta nas blokira od ispolјavanja kreativnosti i stvaranja želјene realnosti, ali i kako nas vide drugi lјudi.

• Na šta se odnosi broj dara?

- Broj dara je naša snaga koju smo dobili rođenjem. To je prirodni talenat koji možemo da koristimo u životu, naš dar od Boga, bez obzira na to da li smo ga svesni ili ne. Broj dara uvek predstavlјa jaku poziciju, kao i broj sudbine.

• Šta predstavlјaju brojevi sudbine i puta?

- Broj sudbine je naša snaga koju ispolјavamo u životnim strategijama. Može ukazivati na određeni tip životnih okolnosti. Govori nam o našem urođenom znanju i dostignućima. Broj puta je izazov. Ukazuje nam na to šta treba da radimo da bismo bolјe realizovali sebe i na to šta mi najviše želimo za sebe.

Marina Jablanov Stojanović

Izvor: Dnevnik

Foto: D. Cvetković, privatna arhiva, Pixabay, Pexels

Image
Kako izračunati svoje brojeve