Kojom bojom naša svetlost vibrira

U mnogim civilizacijama postojanje našeg svetlosnog tela bilo je pominjano, ali većina najčešće smatra da ono što se ne vidi - ne postoji, pa su znanja o tome više pripadala polјu mistike. Auru, naše svetlosno telo, mogli su da vide samo posebni lјudi, ali razvojem tehnologije to je od XX veka postalo moguće i običnima. Prvi koji je našao način da se ta naša svetlost zabeleži na slici bio je Nikola Tesla. Potom su ga sledili mnogi naučnici da bi zahvalјujući braći Kirlian bila konstruisana posebna kamera koja je u stanju da registruje elektromagnetsko polјe živih bića. Tako je aura iz mita prešla u objektivnu, vidlјivu stvarnost. Upravo o tome pričamo s dve Kragujevčanke, Gordanom i Milankom Sekulić, jetrvama koje su kao sestre. One se očitavanjem aure bave više od decenije i imale su priliku da pogledaju preko 5 hilјada aura.

• Šta je zapravo aura?

Gordana: Aura u prevodu s hebrejskog jezika znači svetlost. Znamo da je svetlost elektromagnetske prirode, a naš veliki naučnik Nikola Tesla je rekao da je sve energija i sve vibracija. Sva živa bića imaju auru – ona je naš svetlosni omotač koji se nalazi oko tridesetak centimetara od našeg fizičkog tela. Ona je multiinformaciono polјe koje sadrži sve podatke koji su od vitalnog značaja za naše fizičko, mentalno, emocionalno i duhovno zdravlјe. Spoznaja auričnog polјa danas se smatra važnijom od fizičkog tela. Zaboraviti na auru isto je kao zaboraviti na nogu ili ruku.

Milanka: Danas vam ne trebaju specijalne sposobnosti i veština da vidite auru, postoji aparat i program s kojim se to postiže. Ipak, za rad na njemu se naravno morate obučiti.

• Kakav je to aparat na kome vi možete da vidite auru?

Milanka: Ovaj aparat je zasnovan na multimedijalnoj biofidbek tehnologiji koja nam omogućava da očitavanjem vibracije akupunkturnih tačaka, temperature dlana, električnog potencijala kože i svih bio podataka koji se posredstvom programa pretvaraju u frekvencije saznajemo kojom bojom vibriramo. Na osnovu toga se određuje koji ste tip ličnosti.

• Da li je boja naše aure celog života ista ili se menja?

Gordana: Deca imaju belu auru, a sazrevanjem se izdvoji određena boja koja posle preovlada. Nekom ostane ta bela boja, kao meni. Ipak postoje situacije kada se boja aure promeni, a to je kada nešto u životu drastično promenimo. Jednostavno, menja se vibracija. Jedan naš klijent, student mašinstva, kada je prvi put došao do nas imao је auru narandžaste boje, ali kada je došao posle više meseci njegova aura je bila plava. Prvo smo pomislile da aparat ne radi kako treba, stavlјale svoju ruku da proverimo, dok nam nije rekao da je napustio fakultet i da je proveo pola godine u Indiji meditirajući. Ta velika životna promena se očitovala i na promeni boje aure. Znači događa se, ali vrlo retko.

• Ovih dana Internetom kruži video-snimak na kom se vidi da u trenutku oplođenja jajna ćelija bude obasjana svetlošću. Kakva su vaša saznanja?

Milanka: Inicirana svetlošću ćelija počne da se deli. Dvadeset osmog dana od začeća oko bebe, odnosno embriona, konstituiše se energetsko polјe koje je veličine materice i ono je bebina zaštita. To još nije aura, jer bebu štiti majčina aura. U našoj praksi smo imale puno puta mogućnost da vidimo aure trudnica i sve su savršene, rad čakri (energetskih vrtloga) potpuno izbalansiran. Kada je moja ćerka bila trudna svako jutro smo joj proveravale auru i svaki put smo videle kako je sve savršeno u redu. Divno je znati da su trudnice zaštićene i ne kaže se džabe da je to drugo stanje. Sa rođenjem bebe, s njenim prvim udahom se konstituiše oko nje belo aurično polјe koje nije samo zaštita, nego se svako naše iskustvo tu pamti i skladišti.

• Ako deca imaju belu auru, kada se desi promena u neku drugu boju i zašto?

Milanka: Bela boja aure je najviše do pete godine, tada počinju da se bude potencijali i aura je šarena kao papagaj, a onda oko devete godine počinje da se izdvaja jedna boja koja će da preovlada i ona najčešće ostane za ceo život. Mi na ovaj svet ne dolazimo, kao što se nekada mislilo kao tabula rasa (neispisana tabla), već s nekom informacijom šta nam je zadatak, s određenom genetikom i energijom da to sprovedemo.

• Sa čim to ima veze?

Gordana: Deo priče je da oko treće godine dolazi do kalcifkacije epifize i tada se kod deteta razvija logika, jer je bitno da logički rasuđuje. Pre toga se zatvara fontanela koji je naš kontakt s univerzumom i ostaje nam krunska čakra koja se nalazi oko 5 centimetara iznad glave, taj energetski centar je naša veza s unverzumom. Kao što nam je pupčana vrpca bila veza s majkom, tako nam je naša krunska čakra veza s univerzumom.

• Da li su vam dolazili roditelјi s decom?

Milanka: Da. Navešću vam primer jedne doktorke koja je došla, jer je bila zabrinuta za svog sina koji je imao astmu, ali nijedan lek mu nije pomagao. Kada smo pogledali njegovu auru videli smo da je plave boje i da je sjajna. Nikakvih nečistoća i blokada nije bilo na njoj. Kada smo joj rekli da plavu boja aure imaju ličnosti koje su sa umetničkim sklonostima, suptilne, ona je shvatila da pogrešno gura svoje dete da trenira karate, da njena želјa da on upiše tehničku školu nije u skladu sa dečakovim sposobnostima. Shvatila je i da on u stvari nema astmu, zato i lekovi nisu ni delovali, nego ga ona guši svojim želјama i očekivanjima.

• Da li ovaj aparat ima dijagnostička svojstva?

Gordana: Ima, ali mi nismo lekarke, pa se time ni ne bavimo. Ipak, možemo da vidimo gde su blokade i kakva su ometanja da ostvarimo svoj pun potencijal. Naglasila bih da je naša aura kao jedno informaciono polјe koje ne poznaje kategoriju vremena: sve je sada i sve je tu. S druge strane sve se prvo dešava na ovom nevidlјivom, energetskom nivou, pa se tek posle „spušta“ na fizički nivo. Ono što može da se vidi su kao neke gužve, kao lјigavci koji usporavaju protok energije i narušavaju balans. Kada klijent to vidi i shvati kako funkcionišemo na tom suptilnom nivou shvata da promenom ponašanja, uverenja, emocija može da sve to promeni. Mi sada radimo na kreiranju svoje budućnosti i možemo da je menjamo kako hoćemo, ali smo i sada posledica onog prethodnog ponašanja u životu. Naše iskustvo je da ako to lјudi znaju, onda su spremniji da sebe da menjaju nabolјe.

Milanka: S druge strane najlakše se otklanjaju one blokade koje su još uvek na energetskm nivou. Kroz dugi niz godina rada smo videle da se energetske blokade očitavaju i u stvarnom životu: pa vam se neko žali kako ne može da ostvari dobru vezu, a mi vidimo blokiranu srčanu i grlenu čakru. Ljudi ne poznaju svoj energetski status, jer ga ne vide i često se vrte u krugu i ne znaju kako da izađu iz tog vrzinog kola. Htela bih da istaknem i da je naš energetski status stalno u nekoj promeni, menjaju ga naše misli, emocije, brige, stres. Mi mnogo stvari uradimo spontano da nam bude bolјe, da naša aura može da transformiše te loše vibracije u dobre. Nekad je to šetnja, razgovor s pijatelјem, kafica...

• Kako ipak nastaju blokade kada se naša energija stalno menja i transformiše?

Milanka: Mi kada smo dobro, kada smo srećni, to nažalost ne traje dugo. Međutim kada vas nešto nalјuti, kada ste uvređeni ili kada vas nešto ražalosti to može da traje dugo. Kada vas nešto povredi vi niste uvređeni samo 15 minuta, nego to može da traje i danima. Desi se da i zaboravite sam događaj, ali ostane to osećanje. I zvanična medicina je prepoznala sindrom neodređene brige: mi smo prosto bombardovani raznim informacijama koje mogu loše da utiču na nas. Ako smo mi u energetskom padu, pa nas salete i razne druge loše vibracije dobro je da to osvestimo i da se samo upitamo „da li se meni sviđa kako se to ja sada osećam“.

• Na koji način osvešćivanje svog stanja može da nam pomogne?

Gordana: Kada sebi postavim to pitanje i ako je odgovor „ne“ onda nam je to signal da nešto promenimo pod hitno što će nas vratiti u balans. Navešću vam i drugi primer, ako moram da provedem vreme s lјudima s kojima mi nije prijatno ili da radim nešto što moram, onda ću toga dana da nađem neku hranu za dušu, nešto što će me razveseliti, ispuniti... Vrlo je prosto, ali nažalost lјudi ne shvataju ozbilјno jednostavne savete. Bitna je ta energetska higijena.

• Šta se pod tim podrazumeva?

Milanka: Frekvencija izgovorene reči, molitva. Možete biti i ateista, ali i najjednostavnija molitva ima izuzetan efekat. Misao je najsnažnija i najtananija vibracija i prostire se sferno. Zato su dobre misli, pozitivna očekivanja, lјubav najbolјa energetska higijena. Najvažnije u prirodi je rezoniranje – frekventno poklapanje, pa razmislite s čim se frekventno poklapate? Otac Tadej je rekao „kakve su ti misli, takav ti je život!“ Čuda možemo da pravimo, samo da to izaberemo!

Marina Jablanov Stojanović

Foto: privatna arhiva, pixabay

Šta koja boja aure znači