Mariniranje ljubav i vino pexels

Vino i ljubav

Vino i ljubav – Sveti Trifun i Sveti Valentin Običaj je da vinogradari 14. februara izađu u svoje vinograde, orezuju lozu i polivaju je vinom. Tako posle zime vraćaju snagu malaksalom vinogradu, daju impuls buđenju loze iz zimskog sna i podsticaj rastu i bujanju u proleće. Predanje kaže ako na taj dan pada kiša ili …

Mariniranje adult affection bed

SNEŽANА JOVIĆ: ETARSKA ULJA KAO AFRODIZIJACI

Kako mirisi podstiču vatromet ispod pokrivača Svet mirisa uvek je bio povezan s ljubavlju, jer mirisi nas uznose, pobuđuju čula, zavode… Kroz celu ljudsku istoriju oni su bili cenjeni, a bočice koje su krile dragocenu tečnost što razvija očaravajući miris su uvek bile izuzetno tražene. O mirisima koji su povezani s ljubavnom željom, a povodom …

Mariniranje vino kaberne sovinjon kamnik

Kamnikov kaberne sovinjon

Kamnikov kaberne sovinjon U Bordou, u Francuskoj, vinogradari za svoju staru sortu kaberne sovinjon, koja potiče još iz rimskog doba, kažu da ih je izdala: gde god se u svetu posadi, oseća se kao kod kuće i rađa izvanredne grozdove, od kojih se prave najbolja crna vina na svetu. Potvrdu te tvrdnje, kao retko gde, …

Mariniranje sevko bajic Foto priv arhiva

O mestima moći

O mestima moći – Kada se analiziraju određena mesta gde su pojedine kulture bile najjače shvatite da to i jesu mesta moći. Stounhendž nije napravljen u Bosni, nego u Engleskoj. Da li ja trebam napraviti Stounhendž u Bosni da bi praktikovao druidski šamanizam – naravno da ne, ali moram da naučim priču o svetom krugu, …

Mariniranje Amazon SB priv arhiva

O značaju putovanja

O značaju putovanja • Puno putujete. Šta vam donose putovanja, da li vas i koliko menjaju?– Puno sam putovao, ne samo po Evropi. Još dok sam radio kao novinar na televiziji, oformio sam jednu malu ekipu s kojom sam prešao 11 hiljada kilometara po Indiji. Iskreno, mada sam bio prvi put, nisam imao osećaj da …

Mariniranje desertno vino Petra Foto M Jablanov

Petra

Petra Prve jugoslovenske sorte vinove loze priznate su 1970. godine u Institutu za vinogradarstvo i voćarstvo u Sremskim Karlovcima. Stvorio ih je prvi direktor Instituta, profesor dr Dragoslav Milisavljević. Nazvane su neoplanta, župljanka i sirmijum. Nakon toga, na oglednim poljima i u laboratorijama ove poznate naučne ustanove nastao je veći broj novih sorti, od kojih …

Internet u školama samo za edukaciju

Deca više ne osećaju da je dete pored njega drug • Koliko se škola prilagođava velikom uplivu i prodoru Interneta i informacionih tehnologija?– Nikako ne bi trebalo prenebregnuti da deca putem kompjutera i pametnih telefona a posredstvom Interneta imaju upliv u sasvim novi svet spoznaje koji roditelji često ne mogu da kontrolišu. U takvom poretku …

Mariniranje inspirisan ucenik

PEDAGOG DRAGANA BAJATOVIĆ O VAŽNOSTI VASPITANJA

Nema obrazovanja bez vaspitanja! – Svaki učitelj, nastavnik, profesor, razredni starešina je sunce koje svetli i greje u dečijem životu. Što više te toplote i svetla ima đaci su ispirisaniji da stiču znanje, da razvijaju svoje talente… Smatram da onaj ko radi u prosveti, bez obzira na sva iskušenja koja ovaj posao donosi, ne bi …

Mariniranje rajnski rizling

Kišov rajnski rizling

Kišov rajnski rizling Već više od dvadeset pet godina, kada me neko od prijatelja i znanaca pita za savet koje vino da kupi, najčešće mu preporučujem da ode u podrum vinarije Kiš u Sremskim Karlovcima. I nikad do sada nijedan od njih nije se požalio da je bio prevaren, da nije bio zadovoljan vinom iz …