Anita ves

SAVETI OLGE KOLARIĆ O IZBORU PRAVOG GRUDNјAKA

Kako istaći ženstvenost, a ne odreći se udobnosti Neverovatan je podatak da preko 80 procenata žena ne nosi grudnjak koji im odgovara. Stoga, da bi grudnjak bio pravi okvir koji će nositi i istaći lepotu žene važno je znati koji su parametri bitni kada se bira i prihvatiti savete osoba koje se u to razumeju poput naše sagovornice Olge Kolarić, […]

Read more
Capriolo

SALAŠ KAPRIOLO, BAČKA TOPOLA

Dopadljivo mesto Na samom obodu Bačke Tople, na putu prema Bečeju nalazi se salaš Kapriolo. Od Novog Sada je udaljen 75 km, a od Subotice 40 km. Nekada je to bio lovački dom, tako da je u tom stilu i uređen. Dopadljivo i lepo uređeno mesto na koje možete doći s porodicom i kućnim ljubimcima.Osmišljen je tako da roditelji koju […]

Read more
dobar vetar kapetane

Brodski dnevnik

Brodski dnevnik Ove godine mi se ostvarila davnašnja želja da letujem na brodu i da jedrim. Brod je bio ukotvljen na Korčuli, ostrvu na Jadranu u Hrvatskoj. Iako nam vreme nije bilo naklonjeno, bilo mi je divno, jer sam imala prilike da doživim i sunce i vetar i kišu i neveru.

Read more
americka pita

Američka pita

Američka pita • 3 šolje gl. brašna • 1 kašika soli • 3 kašike šećera • 250 g putera• 6 kašika hladne vode fil:• 8 jabuka • 2 kašike prezli• 3/4 šolje smeđeg šećera • 2 kašike cimeta gornji sloj:• 100 g prezli • 1 šolja žutog šećera • 125 g puteraUmesiti testo od brašna, soli, šećera, putera i vode. […]

Read more
hobotnica ispod saca

Sećanje na leto – hobotnica s povrćem ispod sača

Sećanje na leto – hobotnica s povrćem ispod sača • 1 smrznuta hobotnica (oko 1 kg)• 2 tikvice• 1 kg krompira• 1 struk praziluka• 2 veće šargarepe• 15 crnih maslina• 1 kašika kapara• oko 10 sušenih paradajza u ulju• nekoliko grančica ruzmarina• maslinovo uljeKrompir i šargarepu oljuštiti i oprati. Iseći na komade. Praziluk i sušeni paradajz iseckati.Hobotnicu isprati hladnom vodom, […]

Read more
muski rucak na skiperski naciin

Muški ručak na skiperski način

Muški ručak na skiperski način • 3 babure• 1 veća jabuka• 4 šargarepe• 2 paradajza• 2 tikvice• 1 manji patlidžan• 1/2 pola glavice kupusa• 1 glavica belog luka• 10 crnih maslina• 2 dl soka od paradajza• 2 kašičice kapara• 2 grančice ruzmarina• 2 dl korčulanskog belog vina grk• maslinovo ulje• so i biber po ukusuPovrće se iseče na krupnije komade, […]

Read more
spagete a la marinero

Špagete a la marinero

Špagete a la marinero • 500 g špageta• 500 g mlevenog mesa • 2 šargarepe• 1 patlidžan• 1 tikvica• 1 crveni luk• 1 konzerva pelata• 2 dl soka od paradajza• 15 crnih maslina• grančica ruzmarina• malo maslinovog ulja• cvet od mirođije• malo tvrdog sira• nekoliko čeri paradajza za dekoracijuIseckati patlidžan na kolutove i posoliti da pusti gorčinu. Za to vreme […]

Read more
kus kus

Kuskus za gladnu posadu

Kuskus za gladnu posadu • 2 šargarepe• 1 manji praziluk• 1 patlidžan• 1 tikvica• 1 paprika• 10 do 15 čeri paradajza• ½ kašike mlevenog semena komorača• 1 kašičica vegete• 1 do 2 kašike ulja• peršunov list • grančica ruzmarina• 1 šolja kuskusa• 1 kocka za supuStaviti da se kuva pola litre vode s jednom kockom supe. U međuvrmenu iseckati povrće […]

Read more
pasta

Pasta a la Lumbarda

Pasta a la Lumbarda • 300 g pečenih i očiščenih (bez glave i kostiju) sardina• 500 g makarona• 1 tikvica• 1 crveni luk• 2 šargarepe• 2 čena belog luka• 1 grančica ruzmarina• maslinovo ulje• 50 g tvrdog sira ili parmezanaPovrće oprati i iseckati na kockice. Na maslinovom ulju propržiti beli luk, pa kad počne da miriši sipati u tiganj šargarepu. […]

Read more
ribice

Sardine u maslinovom ulju s blitvom i krompirom

Sardine u maslinovom ulju s blitvom i krompirom • 1 kg sardina• 1 dl maslinovog ulja• 2 grančice ruzmarina• 500 g krompira• 3 veze blitveOljuštiti krompir, oprati i iseckati blitvu – odvojiti list od peteljkice.Očistiti sardinama iznutricu i oprati ih. U nauljenu tepsiju poređati ribice, posuti ih maslinovim uljem i seckanim ruzmarinom i posoliti. Staviti u ugrejanu rernu i peći […]

Read more